Talasanje - Šetnja

Nova italijanska vlada uvešće do kraja godine zabranu kupovine nedeljom u velikim tržnim centrima, jer želi da očuva tradiciju porodičnog okupljanja poslednjeg dana u sedmici. U mnogim evropskim zemljama ne radi se vikendom. Šta je sa zahtevom domaćih sindikata o novom radnom vremenu? Za našu emisiju govore Nataša Jokić-dopisnik Radio Beograda iz Strazbura i Radoslav Topalović, predsednik Samostalnog sindikata trgovine Srbije.

Srbija konačno dobija Zakon o lobiranju. Reč je o zakonu iz seta antikoruptivnih mera i predstavlja obavezu iz Akcionog plana Poglavlja 23. Ko će sve moći kod nas da se bavi tim poslom  i koliko javnost razume suštinu lobiranja govori predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

Nestanak bukovih šuma, prepolovljeni poljoprivredni prinosi, češće epidemije tropskih bolesti... scenario je koji očekuje Srbiju do kraja 21.veka, a koji predviđaju stručnjaci. Iz resornog ministarstva  najavljuju niz zakonskih i strateških dokumenata koji bi trebalo da  ublaže efekte takvih projekcija. Gošća je Dragana Radulović-rukovodilac Grupe za ublažavanje klimatskih promena u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Organizacija Save the children je objavila da bi u ratom zahvaćenim zonama širom sveta do kraja ove godine od gladi moglo da umre 600.000 dece. Iz ove organizacije upozoravaju da je namerno izgladnjivanje civila, a naročito dece i sprečavanje dopreme humanitarne pomoći postalo jedno od oblika vodjenja rata protiv civila. Gošća profesorka Radmila Nakarada sa Fakulteta političkih nauka.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво