Večeras zajedno

U periodu 18-20.septembra biće održan godišnji skup Arhus centara na jezeru Isik-Kul, u Kirgistanu. Predstavnici Arhus centara iz različitih zemalja sveta predstaviće rad svojih Centara i razmeniti iskustva i tako doprineti boljoj i lakšoj implementaciji odredaba Arhuske konvencije.

Arhuska konvencija usvojena je 25. juna 1998, u gradu Arhus, u Danskoj, a ratifikovana 12. maja 2009. godine. Ove godine navršava se 20 godina od usvajanja Konvencije. Na ovogodišnjem skupu jedna od značajnih tema biće i Cirkularna ekonomija, odnosno mogućnost smanjenja rizika po životnu sredinu korišćenjem obnovljivih izvora energije.

Naša večerašnja gošća Una Mijović, iz Arhus centra Novi Sad, predstavljaće Mrežu Arhus centara u Srbiji na ovom važnom skupu i pozvana je, od strane Sekretarijata OEBS sa sedištem u Beču, da održi predavanje na tu temu.

U drugom delu emisije najavićemo sutrašnju promociju knjige „Amerikanci - srpski dobrovoljci iz SAD" dr Milana Micića.

Dvadeset pet kazivanja o srpskim dobrovoljcima, koji su u srpsku vojsku dosli iz SAD (23) i iz Argentine (2) a koji su između dva svetska rata naseljeni u banatskim kolonijama, nastala na osnovu porodičnog sećanja, jesu pokušaj negovanja kulture sećanja u srpskom narodu na ljude, pojave i događaje koji su deo nacionalnog identiteta a koji su voljom istorijskih procesa i utemeljenih vrednosnih sistema u drugoj polovini 20. veka marginalizovani i bačeni u prostor zaborava.

Urednik i voditelj: Dragana Živojnović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво