Talasanje - Šetnja

U Srbiji postoji više od dvadeset nacionalnih manjina. Kakav je njihov status i koliko su uključeni u politički i javni život našeg društva?

Kako protiču pripreme za izbore članova nacionalnih saveta, čućete od Gordane Govedarice, savetnice u Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

Ove nedelje počeo je sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije. Zapisnik o uviđaju saobraćajna policija će direktno slati na server Udruženja osiguravača Srbije. Da li će građani ubuduće brže i efikasnije ostvarivati svoja prava pitamo Zorana Ćirića iz Udruženja osiguravača.

Evropska unija sve više zagovara ukidanje pomeranja kazaljki na satu. Od 4,6 miliona Evropljana, čak 84 procenta podržava tu ideju. Pre nekoliko dana Vlada je usvojila Predlog zakona o računanju vremena. O argumentima za i protiv govori Milan Stojanović, astrofizičar.

U svom novom romanu „Pomor i strah" Vule Žurić govori o mukama Irižana da savladaju kugu, strašnu bolest koja ih je zadesila krajem 18. veka. Vešto uplićući istorijske događaje i likove, služeći se autentičnim jezikom koji su koristili građani nastanjeni na granici Austrije i Turske, pisac uspeva da na privlačan način dočara prohujalu epohu. Opširnije u priči Svetlane Mladenović.

Urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара