Talasanje - Šetnja

Mnoga istraživanja ukazuju na štetne posledice upotrebe mobilnih telefona. Mladi ih ne ispuštaju iz ruku, što često dovodi do njihove otuđenosti, ali i nedostatka pažnje i koncentracije, i otežanog učenja. Starijima, kao da je čitav život u mobilnim telefonima: od kontakata do fotografija. Telefoni zvone u pozorištima, na sav glas se koriste u javnom prevozu, u njih se gleda i „kucka“ i tokom obroka ili razgovora sa prijateljima. Koje su sve posledice preteranog korišćenja mobilnih telefona i kako ih sprečiti? Odgovore daje psiholog Ana Mirković. Emitujemo i prilog Ozrena Rašića snimljen u osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Nišu, u kojoj je upotreba mobilnih telefona zabranjena svima: i đacima, i nastavnicima, i roditeljima.

Zbog sve većeg broja nestručnih ili nedovoljno stručnih lica, koja se bave estetskom medicinom, Ministarstvo zdravlja će do kraja meseca odrediti kriterijume za rad lekara u toj oblasti. Time će, pre svega, biti zaštićeni pacijenti, jer posledice nestručnih estetskih zahvata nisu zanemarljive. O novinama koje priprema Radna grupa ministarstva razgovaramo sa prof dr Marijanom Novakovićem iz Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Bio je jedan od najboljih odbojkaša sveta, omiljeni sportista mnogih generacija, asistent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, otac četvoro dece, brat sadašnjeg selektora muške Odbojkaške reprezentacije Srbije, ličnost velike harizme, predan radu sa mladima, strastveni pecaroš - Vanja Grbić, naš gost u studiju.

Mladi iz Sombora udružili su se oko ideje restauracije starih bicikala, koje će, kada ih srede i doteraju, ponuditi sugrađanima na aukciji, a prikupljena sredstva donirati Domu za decu i omladinu „Miroslav Antić Mika". O tom projektu saznajemo od Jelene Štulić iz Centra za razvoj zajednice "Link" iz Sombora.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи