Iza kulisa

O PAFF-u, internacionalnom takmičarskom festivalu autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održava u Pančevu, od 5. do 9. septembra, razgovarali smo sa Ognjenom Glavinićem, direktorom Festivala, i Markom Grbom Singom, selektorom.

Pančevo Film Festival je manifestacija posvećena negovanju i promociji nezavisne autorske kinematografije. Glavna misija Festivala je da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika.

Program ovogodišnjeg, petog po redu, PAFF-a obuhvata takmičarske selekcije "Svetionici" i "Rani radovi", kao i revijalni program "Pafforama", retrospektivu filmova mladog autora "Svetla budućnost", kratke animirane filmove koji će biti prikazivani na početku svake festivalske večeri, i popularnu selekciju "Ponoćna jeza".

Festival prati i muzički program, koji je prilika za druženje kako sa domaćim umetnicima tako i sa gostima iz inostranstva.

Tu značajnu filmsku manifestaciju ove godine otvoriće film "4 godine u 10 minuta" nagrađivanog reditelja Mladena Kovačevića.

Urednik i voditelj: Hana Gadomski

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво