Vreme sporta i razonode

Mihaela Đaković jedna je od onih mladih snaga s kojima računamo u godinama koje dolaze, kada je u pitanju srpski tenis. Od malih nogu drži reket u rukama, sa svojih 16 godina već je uspela da se nađe na svetskim rang listama i u singlu i u dublu. Odmah posle ove emisije kreće put Zagreba, na jedan od turnira, u pratnji trenera Kristine Ostojić. Iz Nove Pazove je, ali - uz ogromnu podršku familije- želi da ostvari evropski i svetski značajne rezultate. Koji su joj glavni aduti za to, poslušajte u ovom izdanju porodičnog magazina Radio Beograda 1.

Ženska futsal reprezentacija Srbije formirana je pre samo tri meseca. Devojke su nedavno bile u Sloveniji, gde su odigrale dve prve prijateljske utakmice, sa reprezentacijom ove zemlje. Blistala je Marija Armuš, koju smo već imali prilike da upoznamo u `Vremenu sportu i razonode`, ali i sve ostale mlade dame, svesne da tim utakmicama ispisuju istoriju. Pod vođstvom selektora Dejana Majesa, koji ima golemo iskustvo i u velikom i u `malom` fudbalu, za koji dan počinju s pripremama za kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Evrope, koji će se održati u Portugalu. Sa nama u studiju biće igračice Anica Plećić i Milena Čanović, kao i tim menadžer futsal selekcija Fudbalskog saveza Srbije Igor Gačić.

Srbija je ove sedmice u crveno- belom, uspehu kluba iz Ulice Ljutice Bogdana raduju se i oni koji inače ne navijaju za Crvenu zvezdu, svesni da je to ogromna stvar za ovdašnji fudbal. Crvena zvezda je ponovo u eliti Starog kontinenta, dočekaće i ići u goste slavnim ekipama Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija. Naš gost danas je Goran Negić, sekretar stručnog štaba FK Crvena zvezda, jedan od onih koji je mnogo doprineo uspehu svog tima, jedan od autentičnih Zvezdinih `vojnika`, odan klupskim bojama, fudbalerima, stručnom štabu, maksimalno profesionalan u odnosima sa službenim licima na zvaničnim utakmicama. Jedan od onih ljudi iz senke, koji se u njoj komotno osećaju, jer upravo na taj način mogu da pruže najviše.  

Za komentar fudbalske sedmice, uspeha Crvene zvezde i utakmice Partizana, koji se na putu ka Evropi spotakao na poslednjoj stepenici, obratili smo se Slobodanu Pavkoviću, preciznije pozvali smo ga u goste. Nekadašnji fudbaler Vojvodine i Partizana, fudbalski trener u zemlji i inostranstvu, svojevremeno predsednik organizacije fudbalskih trenera Srbije,  donedavno član stručnog štaba našeg državnog tima, uvek je raspoložen za razogvor na fudbalske teme, ali rado priča i o muzici kojom se s uspehom bavio, i danas rado i često uzme gitaru i zasvira za svoju dušu i uživanje prijatelja.  

U goste nam dolazi i Slobodan Škrbić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, član omladinske, mlade i seniorske reprezentacije Jugoslavije, ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, igrajući za pionirski, kasnije i juniorski sastav. Dres prvog tima `crveno-belih` nosio je od 1961. do 1971. godine. Odigrao je 116 takmičarskih utakmica, postigao tri gola i učestvovao u osvajanju tri šampionske titule 1964, 1968. i 1970. godine, dva nacionalna kupa 1964. i 1968. i Srednjoevropskog kupa 1968. godine. Neposredni povod- veliko srce i niz humanitarnih akcija koje organizuju i održavaju veterani našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.

U povodu desetogodišnjice postojanja sportskog udruženja ATB iz Novog Sada, koje se bavi planinskim skejtbordom (mountainboard), 31. avgusta i 1. septembra održaće se takmičenje,na kome će se trkati svi najbolji svetski vozači, uključujući i aktuelne svetske šampione Kodi Stjuarta iz SAD-a, kao i Senke Bajić iz Srbije. Pratićemo i zvanični trening uoči trke formule 1 u Monci, za `Veliku nagradu Italije`. Beležimo i novi uspeh Nataše Antonjak u boćanju, najavićemo i međunarodni festival toplovazdušnih balona, koji nas očekuje u Senti.

Četvrtog septembra u Čačku počinje međunarodni festival animacije `Animanima`. Tri dana docnije, u Kučevu startuje festival tv etnološkog filma `Festef`. Etno susreti održavaju se od sutra u Niškoj banji, likovna kolonija `Gružanska jesen` počinje naredne subote u selu Žunje kod Knića. Svetski kongres arheologa biće održan u Viminacijumu. Najavljujemo i završnu manifestaciju kod Čukaričke česme, u organizaciji udruženja `Poeta`. U Zrenjaninu se od sutra, na više lokacija, održava festival savremenog umetničkog stvaralaštva `Novi prostori`. Nova berza igračaka dešava se sutra u našem glavnom gradu.   

U Bačkoj Topoli narednog vikenda se dešava Sajam poljoprivrede i industrije, kao i vašar zanata, pod nazivom `Expo`. Karlovačka berba grožđa biće od 7. do 9. ovog meseca u Sremskim Karlovcima. Feketićki dani berbe grožđa i promocija Kumanskih igara očekuju nas u ovom mestu, pored Malog Iđoša. Beležimo i praznik grada Sente, potom `Berbanske dane` na Paliću, `Brđanski sabor tradicije i običaja` u selu Đurđevo kraj Rače, kao i novi skup u okviru ciklusa dešavanja koja propagiraju spremanje prave, dobre, domaće zimnice- `Izađi mi na teglu`.  

Našim čitaocima i delimo novi broj magazina `Penzija`. Najavljujemo plesno veče `Kad igrao se rokenrol`, nekoliko lepih umetničkih izložbi- u galeriji `Art 55` u Nišu, muzejima u Smederevu i Požarevcu, u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu. Klub ljubitelja salse `Al Centro Salsa` najaviće novu sezonu, uz besplatnu mesečnu školarinu mlađim poštovaocima naše emisije. Pratićemo i sve aktuelnosti iz sveta sporta, kulture, javnog i umetničkog života širom Srbije.  

 

Urednik i voditelj: Željko Stefanović

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво