Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Semom Fabricijem da proces pristupanja Uniji predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona. Nada se da će dinamika otvaranja poglavlja pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi.  Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, Vučić je ponovio spremnost da, uz  posredovanje Evropske unije, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

U Staroj Pazovi je položen kamen temeljac za izgradnju 169 stanova, namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Reč je o Regionalnom stambenom programu, zajedničkom projektu Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice.

Nedelju dana pred početak školske godine, počinje obuka specijalnih timova koji će u svim školama u Srbiji, držati predavanja deci i roditeljima o štetnosti droge. Ministar zdravlja i predsednik Vladine  komisije za borbu protiv narkomanije Zlatibor Lončar rekao je da će 48 timova raditi u 1.700 škola. Objasnio je da će njihov zadatak biti da deci, roditeljima i nastavnicima objasne kakvi rizici postoje, šta  dovodi do toga da dete počne da koristi drogu, koje su promene u ponašanju.

Beograd je domaćin naučnog skupa - radionice naučnika iz Sjedinjenih američkih država, Srbije i Zapadnog Balkana u oblasti nauke o podacima. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je otvarajući skup najavio nove modele finansiranja nauke.

Večeras počinje 13-ti Međunarodni novosadski književni festival čiji je organizator Društvo književnika Vojvodine. Ove godine u centru pažnje je španska poezija. Učestvuje oko 40 učesnika iz više zemalja.

U Njujorku počinje četvrti teniski grend slem turnir u sezoni, JU ES Open. Prvog dana, od srpskih predstavnika igraće Dušan Lajović protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine. Meč počinje oko 20 časova. Ostalih petoro srpskih tenisera  mečeve prvog kola igraju sutra.

Urednik i voditelj emisije Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serda.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]