Talasanje - Šetnja

Da li zidamo po važećim standardima? Koliko su građevine i stambeni objekti, kako stari, tako i novi u skladu s pravilima projektovanja seizmički otpornih objekata? Posle koliko godina je potrebna njihova sanacija, odnosno gradnja novih? Kakvu kontrolu bezbednosti i kvaliteta gradnje prolaze investitori, to su neka od pitanja za Gorana Rodića, potpredsednika Građevinsko - industrijske komore Srbije.

U Jagodini je pre nekoliko dana zaplenjeno 23 tone pokvarenog mesa koje je preko Kosova švercovano iz Brazila. Taj događaj je ponovo otvorio pitanje kakvo mese jedemo, da li je zdravstveno bezbedno i kvalitetno i koliko često se na našim trpezama nađe švercovano meso, a da to i ne znamo. Gost u studiju Milan Baletić, profesor na Katedri za higijenu i tehnologiju namirnica Veterinarskog fakulteta u Beogradu.

Odlazak u inostranstvo na lečenje doživeo je pravi bum u poslednjih nekoliko godina u zemljama zapadne Evrope i Amerike. Sa prevozom, troškovima, pratnjom, ukupni troškovi su za njih i nekoliko puta manji nego da su se lečili u svojoj zemlji. Ipak, poredeći se sa drugim zemljama, pre svega Istočne Evrope zdravstveni turizam u Srbiji nije dovoljno razvijen. Gost dr Darko Stamatović, stomatolog.

Izdavačka kuća objavila je četvrtu, po sudu kritičara, najsuverenije napisanu knjigu savremene slovenačke spisateljice Mojce Kumerdej "Hronosova žetva. Ovaj naslov 2017. godine ovenčan je Prešernovom nagradom, najuglednijim slovenačkim priznanjem. 

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво