Novosti dana

U finalu Masters turnira u Sinsinatiju, Novak Đoković večeras igra protiv Švajcarca Rodžera Federera. Meč počinje u 22:00, a prenos je na našoj televiziji. Đokovića kaže da ga motiviše činjenica da je turnir u Sinsinatiju, jedini iz Masters serije koji nikada do sada nije osvojio. Večerašnji meč je 46. duel Đokovića i Federera - naš teniser je zabeležio 23 pobede, a Švajcarac jednu manje.

Zbog smene turista i povratka radnika iz Zapadne Evrope sa godišnjih odmora, pojačan je priliv vozila na graničnim prelazima u pravcu Mađarske i Hrvatske. Kolona automobila ispred Horgoša duga je oko tri kilometra. Na izlaz iz Srbije čeka se oko 4 sata, a potom još toliko na ulaz u Mađarsku, jer je zona između dve zemlje popunjena vozilima. Oko 80 autobusa čeka u koloni više od 10 sati ispred prelaza Reske da bi ušli u Mađarsku. Na graničnom prelazu Preševo vozila se zadržavaju do četrdeset pet minuta na ulazu i izlazu iz zemlje. Na ostalim graničnm prelazima zadržavanja su kraća.

Na današnji dan pre 104 godine odigrala se prva i jedna od najznačajnijih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu - pobeda u Cerskoj bici. Kod Spomen kompleksa u Tekerišu održana je i državna ceremonija.

 

Urednik vesti: Nebojša Nikolić.

Novosti dana uređuje i vodi: Miroslav Vojvodić.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи