Nedeljom za selo

Sa prinosom od oko tri i po tone po hektaru u Srbiji je nastavljena žetva suncokreta. U odnosu na višegodišnji prosek rod je izuzetno dobar. Ratari sa druge strane nisu zadovoljni otkupnim cenama. Za kilogram te uljarice kroz akontaciju sa uračunatim porezom za sada niko nije spreman da im ponudi više od 30 dinara.

Izvoz breskve i nektarine iz Srbije u Rusiju privremeno je obustavljen. Sa tamošnje granice vraćena je pošiljka voća za koju se sumnja da je zaražena gljivicom monilijom. Rade se dodatna ispitivanja kako bi se posledice te odluke ograničile samo na proizvodna područja u kojima se gljivica pojavila.

Posle dve loše sezone u Srbiji konačno ima dovoljno meda. Pčelari su se nadali dobroj zaradi, ali trgovci kao posrednici u proizvodnji izgleda nisu spremni da prate ta očekivanja. Odgovor na takvu poslovnu politiku stigao je iz Saveza pčelarskih organizacija. Raskinuli su ugovore o saradnji sa pet velikih otkupljivača meda.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj Ivan Jovanović
Radio Beograd 1,  8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво