Novosti dana

Premijerka Ana Brnabić poručila je da je sada trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici. "Dugoročna normalizacija odnosa između Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda", istakla je premijerka za Tanjug. Ona podseća da Kosmet nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu.

Dva dana posle rušenja nadvožnjaka u Đenovi spasioci nastavljaju potragu za možda preživelima u ruševinama. Nastradalo je 39-oro ljudi, među njima i troje dece, a više desetina je zatrpano, saopštila je italijanska policija. Premijer Đuzepe Konte je proglasio vanredno stanje u pokrajini Liguriji na godinu dana i zapretio da će biti oduzete dozvole koncesionarima koji upravljaju tim nadvožnjakom.

Tragedija u Đenovi nametnula je pitanje bezbednosti naših mostova, ali stručnjaci tvrde da razloga za brigu nema. Oko 4 hiljade srpskih mostova potpuno je sigurno za drumski i železnički saobraćaj, poručuju nadležni. Iako su kontrole redovne, resorna ministarka Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.

U revanš utakmicama trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope, subotički Spartak će u Kopenhagenu igrati protiv Brondbija. U Beogradu će igrati Partizan i, takođe danska ekipa, Nordsjeland.Obe utakmice prenosiće Radio Beograd Jedan.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković. 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво