Novosti dana

Gradonačelnici deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji pozivaju predsednika Aleksandra Vučića u otvorenom pismu da ne odustaje  od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje. Najavljuju podršku svakom rešenju koje bi značilo više prava za Srbe, bezbednije okruženje za građane, očuvanje srpskih svetinja i omogućilo bolji ekonomski položaj našeg naroda, mi svi podržati, pa bilo to razgraničenje, korekcija ili nešto treće.

Nova projekcija bruto domaći proizvoda - 4 odsto, umesto dosadašnjih 3,5, saopštila guverner Jorgovanka Tabaković. Predstavljajući izveštaj o radu u proteklih šest godina, otkako je na toj funkciji, Tabakovićeva  je navela  da će učešće investicija u BE-DE-PE-u u ovoj godini preći 22 odsto, što je - kako kaže - jedan od dokaza odgovorne ekonomske politike.

Italija - Broj poginulih u rušenju nadvožnjaka porastao na 37, povređeno 16 osoba. Italijanski premijer Đuzepe Konte najavljuje temeljnu istragu o uzrocima tragedije.

Ministarstvo saobraćaja i građevinarstva naložilo vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.

Večeras počinje 16-ti Beer Fest. Na tri bine - 63 koncerta. Organizatori očekuju oko pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva.

U drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju, Novak Đoković protiv Francuza Adrijana Manarina.

Urednik i voditelj - Nataša Raketić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво