Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država ulagati u vojsku, jer je potrebno da ona bude snažna, "da bi sačuvali svoju zemlju, njenu slobodu i nezavisnost" i da bi vojska bila spremna da deluje protiv svakog agresora i odbrani Srbiju. Vučić je, tokom posete Vojnotehničkom institutu, koji je primio 48 novih inženjera, rekao da će ta naučno-istraživačka ustanova, pored već dogovorenih 15,9 miliona evra, dobiti još mnogo više novca, kako bi mogla da razvija projekte.

Na Kosovu i Metohiji dogodili su se teški zločini koji su nažalost ostali nekažnjeni. Država Srbija odlučna je da svi oni koji su počinili zločine moraju da dobiju zasluženu kaznu. Predsednik vladine Komesije za nestala lica Veljko Odalović rekao je na tribini ''Nekažnjeni zločini'' da očekuje da Specijalni sud za ratne zločine podigne optužnice protiv pripadnika nekadašnje OVK po dokazima koji su mu dostavljeni za zločine nad Srbima. Predsednica udruženja porodica kosmetskih stradalnika Nataša Šćepanović rekla je da porodice već 20 godina očekuje pravdu za žrtve.

Najmanje 11 osoba je poginulo kada se u Đenovi srušio vijadukt koji čini deo auto-puta A-10. Desetine ljudi zarobljene ispod ruševina. Tragediji je prethodila jaka oluja. Zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok pada.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво