Karavan

Umesto 1.000, odbornici valjevske Skupštine će za rad u komisijama dobijati tri ili pet hiljada dinara i to „zato što čitaju skupštinski materijal“. Mnogi ljudi čitaju, ali malo je onih koji znaju da čitaju. Mi znamo. Naročito između redova.

Vlasnici tematskog parka u francuskom gradiću Le Epesesu odlučili su da vrane, poznate kao inteligentne ptice, iskoriste. I, umesto da lete okolo i prave nered, zaposleni u parku su ih uhvatili i istrenirali da čiste park. Čak i vrane mogu da se nauče da čiste park. Možda bi trebalo pozvati zaposlene u parku francuskog gradića da dođu kod nas, da nauče neke naše sugrađane, bar da ne ostavljaju smeće po parkovima.

Trogodišnja devojčica Ofelija Morgan Dev proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji, s koeficijentom inteligencije 171. Sa tri godine zna brojeve, boje i abecedu. Neke naše javne ličnosti ne mogu da se pohvale ovolikim znanjem.

U Crvenoj zvezdi veruju da će večeras u Trnavi ispraviti propušteno i plasirati se u plej-of Lige šampiona. U čovekovoj je prirodi da se nada dok je živ. Ali zalud nada ako nema rada. 

Radio Beograd 1, 14.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво