Talasanje - Šetnja

Personalna asistencija – spas za sve kojima je neophodna tuđa pomoć. Kakvu podršku imaju osobe sa invaliditetom čućete od Mimice Živadinović iz Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

U izveštajima UN i brojnih nevladinih organizacija govori se o planetarnoj krizi vode. Kako su industrija i propaganda uspeli da vodu pretvore u komercijalnu robu čućete od našeg dopisnika iz Strazbura Nataše Jokić.

O našim vodnim resursima, kvalitetu vode koju pijemo i zbog čega pojedini gradovi u Srbiji godinama nemaju fabriku vode razgovaramo sa Miodragom Milovanovićem, šefom grupe za planiranje, zaštitu životne sredine i medjunarodnu saradnju Instituta „Jaroslav Černi".

Imaš audi, vrediš. Voziš stojadina, niko si. Živimo u društvu u kom je sramota konobarisati za „crkavicu" jer imaš diplomu. Ako pristaneš, automatski postaješ promašen, očajan, nesposoban.... a još ako se iz velikog grada vratiš u rodno mesto ili selo pa ti si potpuni luzer. Jedan Marko iz Bačke Palanke već godinama vozi očevog stojadina iz '79. Žute boje. Oca nije zaboravio. Vratio mu se kada mu je bio najpotrebniji . I ne mari za podrugljive poglede iz komšiluka. Šta nas to društvo uči već godinama kada je Marko, takav kakav jeste, predmet čuđenja i podsmeha? To pitanje postavlja Jovana Kešanski iz Čelareva. Novinarka, ili,  kako je sada popularno reći „blogerka„ koja upire prstom  u sve ono što je u njenoj sredini, i ne samo njenoj, postalo naopako a nekada je bilo tako normalno. Marka nismo našli ali zato Jovanu - jesmo.  S njom je razgovarala Nataša Aćimović.

O tome zašto vlasnici malih prodavnica izbegavaju da primaju kartice, ali i šta će se promeniti na terenu kada od sutra banke počnu da izdaju besplatne Dina kartice svojim klijentima, razgovarali su direktor Udruženja „Domaći trgovački lanci" Obrad Popović i Milica Rilak.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво