Talasanje - Šetnja

Kako posluju banke u Srbiji? Koliko često pojedine banke dovode u zabludu svoje klijente? Na koji način će primena novog Zakona o platnim uslugama uvesti red u toj oblasti, za naš program govori Dragana Stanić, generalna direktorka Sektora za platni sistem narodne banke Srbije.

Veliki broj mladih planira da posao traži u inostranstvu, čak 63 odsto, jer sumnjaju da će naći posao po završetku školovanja ili raditi na poslovima izvan svoje struke, pokazuje istraživanje u okviru projekta „Glas mladih u demokratskim procesima" koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije. Šta još mladi navode kao svoje najveće probleme čućete od Miljane Pejić iz KOMS-a.

Klimatske promene prete da Zemlju pretvore u „pećnicu". Posledice podizanja prosečne temperature za jedan i po do dva stepena mogle bi da budu mnogo teže nego što se do sada mislilo, navodi se u najnovijoj svetskoj naučnoj studiji. Ova, 2018. godina je već najtoplija godina od kada se vrše merenja. O posledicama globalnog zagrevanja, sve češćim olujama, poplavama i požarima govori docent Fizičkog fakulteta dr Vladimir Đurđević, klimatolog.

Svakog leta Novosađani dobijaju mali kulturni centar usideren na obali Dunava uz Varadinski most koji vodi ka Petrovaradinskoj tvrđavi. Zove se jednostavno „Brod teatar". Na palubi je pozornica, preko puta na mini plaži, u pesku su poređane stolice sa kojih publika prati pozorišne predstave, filmske projekcije, ali tu se održavaju i radionice namenjene pre svega mladima kao što je na primer ona za pravljenje lampiona. O ovogodišnjem programu Bojana Karavidić razgovarala je sa Nemanjom Vukovićem koji je u novosadskom Studentskom kulturnom centru, kome pripada i Brod teatar.

Urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво