Novosti dana

U crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu, a potom i na mesnom groblju održan je parastos Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću koje su pre 15 godina još uvek nepoznate osobe ubile iz automatskog oružja. Toga dana pucano je na grupu oko 50-oro dece i mladih, koji su se kupali na reci Bistrici. Pored ubijenih dečaka, ranjeno je još četvoro dece. Za zločin niko nije odgovarao. Parastosu je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović. On je istakao da odgovorne za ovaj zločin treba što pre izvesti pred lice pravde.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u poseti je Majdanpeku i Donjem Milanovcu. Obilazeći rudnik bakra Majdanpek, koji je u sastavu RTB Bor, ona je istakla da su do sada najmanje tri kompanije na tenderu pokazale zainteresovanost za strateško partnerstvo u toj kompaniji. Podsetila je da rok za ponude ističe 20. avgusta i da još ne može da kaže koliko je firmi otkupilo dokumentaciju. Na pitanje da li će država ostati većinski vlasnik odgovorila je da će to zavisiti od samih ponuda. Premijerka je potom obišla i centar za posetioce Nacionalnog parka Đerdap, kao i arheološko nalazište "Lepenski Vir".


Vatra na grčkom ostrvu Evija stavljena je pod kontrolu nakon šumskog požara koji je buknuo juče, zbog čega je na ostrvu proglašeno vanredno stanje. Stanovnici dva sela su preventivno evakuisani, a vatrogasci su i dalje u pripravnosti.

Od virusa Zapadnog Nila ove sezone obolelo je više od 100, a umrlo devetoro ljudi u Srbiji. Samo na terotiriji Beograda, prema podacima instituta Batut, zaraženi komarci otkriveni su na 47 lokacija. Iako se komarci zaprašuju, lekari upozoravaju građane da se i sami zaštite i spreče infekciju.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovar

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи