Novosti dana

Zbog smene turista, pojačan je saobraćaj na putevima u Srbiji i na graničnim prelazima. Na izlazak iz Mađarske, ispred prelaza Reske, čeka se oko 3 sata, dok na ulazak u Srbiju treba sačekati još oko 60 minuta. Na Horgošu, na izlasku iz Srbije zadržavanja su oko sat vremena, ali se čeka još 2 sata do prelaza Reske, jer je međuzona između dve granice popunjena vozilima. Na Batrovcima sa Hrvatskom čeka se 4 sata na izlazak iz Srbije, a sat na ulazak. Dva sata se čeka na ulazak u Crnu Goru kod Gostuna i na Gradini.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da ceo državni vrh ulaže ogroman napor, kako bi se pronašlo najbolje rešenje za pitanje Kosova i Metohije. On je za RTS rekao da bi evropske i svetske sile trebalo da prepuste Beogradu i Prištini da sami pronađu najbolji mogući odnos, koji bi omogućio da i Srbi i Albanci budu zadovoljni. Odalović napominje da će kakvo god bude rešenje, Srbija ostati garant stabilnosti za svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ukoliko do sporazuma sa Prištinom ikada dođe, Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da imaju samo više nego danas. Đurić je za Televiziju Most rekao da su, ipak, mnogo veće šanse da sporazuma neće biti. Ponovio je kako Srbi na Kosmetu ne treba da dozvole da ih bilo ko laže da će u bilo kom ishodu razgovora o budućnosti pokrajine biti manje prisutna Srbija i manje srpske pomoći za njih.

Rumunske vlasti saopštile su da je 440 ljudi povređeno, među kojima 24 pripadnika policije, u sukobima demonstranata i policije. Sukobi su izbili u Bukureštu tokom protesta hiljada Rumuna koji žive u inostranstvu, a koji su nezadovoljni radom levičarske vlade. Više osoba je privedeno, a policija je u nekoliko navrata koristila i vodeni top.

U Guči će večeras biti održano finale 58-og Dragačevskog Sabora trubača. Za zlatnu trubu nadmetaće se 20 orkestara.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво