Talasanje - Šetnja

Evropska unija namerava da uvede propise o tome koje vrste mastila i boja mogu da se koriste za trajno bojenje ljudskog tela, pa će u narednom periodu biti izvršeno ispitivanje o bezbednosti supstanci koje se upotrebljavaju za tetovaže. U emisiji govorimo o zdravstvenim problemima koji mogu biti posledica tetoviranja. Inače, danas oko 12 odsto građana EU ima tetovaže, dok je 2003. taj procenat bio pet.

Presek ponude i potražnje poslova u prvoj polovini godine putem plaftorme za pronalaženje nižekvalifikovanih radnih mesta - Poslonaut, pokazuje deficit kandidata u oblastima nega lepote, priprema hrane, kuhinjsko osoblje, građevina, dok je najveće interesovanje za poslove konobarisanja, promocija, ali i poslove čišćenja. Iz ovih podataka se može zaključiti da su kandidati sa zanatom u rukama ( frizeri, zanatalije, mesari, kuvari) najtraženiji i najređi na tržištu rada u ovom trenutku, o čemu će biti reči u današnjoj emisiji.

U vremenu između žetve, ozimih i jesenjih useva poljoprivrednici kalkulišu šta da čine sa letinom. O tome je naš novinar Petar Kočić razgovarao sa Čedomirom Kecom, agrarnim analitičarom.

Izložba „Istočna Afrika na fotografijama Kolomana Trčke" tokom avgusta je otvorena za posetioce u Muzeju afričke umetnosti, a svake svake nedelje u 11 časova, organizuju se kustoska vođenja kroz izložbu. O fotografijama, ali i o neobičnoj biografiji Kolomana Trčke, koji je rođen početkom XX veka u Zrenjaninu, govoriće autorka izložbe.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво