Novosti dana

Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome nam jedno piše, a sasvim drugo imamo na terenu, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, obrazlažući svoj stav o razgraničenju.  Predsednik je još rekao da njegova ideja o razgraničenju nije ništa novo i da tu opciju zagovara godinama. Ponovio je da ne zna da li će za to dobiti podršku naroda, ali kaže da je to politika koju predstavlja.

Šef diplomatije Ivica Dačić smatra da se promenila pozicija Sjedinjenih Američkih Država prema pitanju Kosova i Metohije i da sada svi vide prištinsku stranu kao remetilački faktor koji odbija da se dođe do kompromisa. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Beograd neće prihvatiti bilo kakav dogovor koji Srbima neće obezbediti više teritorije, novca i prava nego što danas imaju.

Posetu Prokuplju, premijerka Ana Brnabić započela je sastankom sa predsednikom  te opštine  Aleksandrom Simonovićem. U ovim trenucima, Brnabićeva sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem i predstavnicima Ministarstva zdravlja, obilazi Dom zdravlja Prokuplje. Premijerka će tokom dana sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem posetiti i Opštinu Kuršumlija.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je kako bi eventualne nove američke ekonomske sankcije Rusiji mogle da se tretiraju  kao objava ekonomskog rata, na koju se, kako je istakao, mora odgovoriti svim ekonomskim, političkim i drugim merama. Govoreći o postojećim i nedavno uvedenim sankcijama, Medvedev je ocenio da su one najviše usmerene na ograničavanje ekonomske moći Rusije.

Srpska atletičarka Amela Terzić nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Berlinu jer je u kvalifikacijama trke na 1500 metara zauzela 23 mesto. U finalu bacanja koplja, večeras od 20 časova i 25 minuta, nastupiće Marija Vučenović. U prvoj utakmici 4 kola fudbalske Super lige Srbije u Nišu će igrati Radnički i  Voždovac. Utakmica počinje u 20 časova.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво