Srpski na srpskom

Naši vaterpolisti su četvrti put zaredom osvojili prvo mesto na Evropskom prvenstvu i još jednom potvrdili dominaciju u evropskom vaterpolu. Po dolasku u Beograd, evropski šampioni pojavili su se na balkonu Skupštine grada, gde se tradicionalno proslavljaju najveći sportski uspesi, i takođe tradicionalno, i ovoga puta pridev evropski sportski novinari pisali su dvojako, čas malim čas velikim slovom….

Praško kvadrijenale je najznačajnija svetska manifestacija posvećena scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti. Milansko trijenale je međunarodna izložba primenjene umetnosti, industrijskog dizajna i unutrašnjeg uređenja; a za čuveni Venecijanski bijenale može se reći da je interdisciplinarna izložba savremene umetnosti. I, za finale - sledi pitanje: kog su roda bijenale, trijenale i kvadrijenale?

Na 13. Praškom kvadrijenalu 2015. godine kustoski tim naših selekcija dobio je zlatnu medalju za pokretanje dijaloga, tj. za angažovane postavke koje izazivaju umetnike i posetioce na dijalog. "Reč je o dijalogu koji privlači posetioca i na njega deluje kako kroz vizuelna i prostorna rešenja, tako i kroz vođenu diskusiju" - jedno je od obrazloženja žirija, a radi se o prvoj nagradi dodeljenoj Srbiji u istoriji ovog kvadrijenala. Ili je trebalo da kažem - reč je o prvoj nagradi?

Glumica - Jadranka Selec 

Urednik i voditelj - Mirjana Blažić

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара