Novosti dana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je istakao potrebu jačanja političkih odnosa i ekonomske saradnje Srbije i BiH, u duhu dobrosusedstva i interesa kako građana Srbije, tako i sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini - Srba, Bošnjaka i Hrvata, a naročito srpskog naroda u Republici Srpskoj. Mladen Ivanić je posle razgovora izjavio da se najviše razgovaralo o izazovima sa kojima se suočava srpski narod u celini.  U fokusu razgovora, prema njegovim rečima, bila je i pozicija srpskog naroda u BiH, jačanje institucija i dejtonske pozicije Republike Srpske.

U prvih šest meseci ostvaren je rast  BDP-a od 4,5 odsto i suficit u budžetu od 49,1 milijardu dinara, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Navodi da su mnogi bili skeptični prema reformama u Srbiji, ali da se odgovornom politikom ide putem koji obezbeđuje stabilnu finansijsku situaciju. Izbegnut je, kako je rekao -  grčki scenario, jer je Srbija 2013. godine bila pred bankrotom.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je zaposlenima u građevinarstvu njihov Dan - 8. avgust i poručila da je građevinarstvo ponovo jedan od pokretača privrednog rasta.  Srbija je  na  10 mestu u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, ima više od 28 hiljada aktivnih gradilišta, a građevinarstvo u 2018. beleži rast od 25 odsto i daje najveći doprinos rastu BDP-a, navela je ministarka. Najavila je da će do kraja godine biti završena izgradnja istočnog i južnog kraka drumskog Koridora 10, kao i 103 kilometra auto-puta kroz Šumadiju od Obrenovca do Čačka.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je dva opoziciona poslanika da su imali ulogu u napadu dronom koji su zvaničnici nazvali pokušajem atentata.Zatražio je i objašnjenje od Bogote i Vašingtona. U međuvremenu, bivši lokalni policijski zvaničnik i opozicioni aktivista Salvatore Lukeze priznao je  učešće u organizaciji atentata.

Novak Đoković u drugom kolu Mastersa u Torontu igra protiv Kanađanina Petera Polanskog. Meč treba da počne u 17 časova. Na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji, potporučnik Vojske Srbije Đorđe Lapčević osvojio je prvo mesto u konkurenciji 18 mešovitih snajperskih parova u disciplini Snajperski duel. 

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво