Talasanje - Šetnja

Tokom ovog meseca počinju pregovori o visini minimalne zarade. Da li je realan predlog pojedinih sindikalnih organizacija da se ubuduće osnovna zarada usklađuje sa minimalnom potrošačkom korpom? O tome razgovaramo sa Duškom Vukovićem, potpredsednikom Saveza samostalnog sindikata Srbije.

Žene starije od 45 godina predstavljaju trećinu ukupnog broja nezaposlenih žena, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Da li im je starosna dob prepreka da dođu do zaposlenja ili im već stečeno znanje predstavlja prednost u traženju posla? Kakva su iskustva udruženja "Žene na prekretnici" koje organizuje radionice i savetovališta ne teme psihološke podrške, pravne pomoći, komunikacija, finansija i preduzetništva?

Prema nezavničnim najavama od sledeće nedelje očekuje se najveća koncentracija polena ambrozije.

Stručnjaci upozoravaju da bi svi koji su alergični trebalo da počnu sa korišćenjem prepisane terapije. Kako se kod nas uništava polen ovog korova čućete od Mirjane Mitrović, rukovodioca za praćenje monitoringa alergenog polena Agencije za zaštitu životne sredine.

Mogu li manja mesta u Srbiji da budu dovoljno atraktivna u privlačenju većeg broja turista? Za razliku od mnogih krajeva naše zemlje koji su uveliko razvili svoju ponudu, Svrljig je tek na početku. Koliko je još posla ostalo da se uradi kako bi se povećao broj posetilaca?

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи