Sportski spomenar

Repriziramo emisiju u kojoj nam je gošća atletičarka Vera Nikolić. Pre pola veka, u leto 1968. je u Londonu oborila svetski rekord na 800 metara, a ubrzo u Budimpešti postala evropska šampionka. Tokom karijere, još jednom je trijumfovala na evropskom prvenstvu. Ostvarila je niz pobeda na najznačajnijim atletskim mitinzima svog doba.

U emisiji će između ostalog govoriti o počecima bavljenja sportom, najvećim uspesima, ali i prekidu saradnje sa trenerom Aleksandrom Petrovićem. O trci na londonskom Kristal palasu kada je postavila svetski rekord. Biće reči i o neuspehu na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.  Kako je Tito uticao na njenu karijeru? Govoriće o najtežim rivalkama i najdražoj trci, kao i kako su se prema njoj odnosili u Hrvatskoj pre i posle raspada Jugoslavije.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво