Novosti dana

Pre 19 godina u Starom Grackom kod Lipljana albanski teroristi mučki su na polju ubili 14 srpskih žetelaca. Za taj zločin niko nije odgovarao. Unmik je započeo istragu, pa je predmet predao Euleksu koji je obustavio istragu pod obrazloženjem da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Članovi porodica očekuju da slučaj ubistva žetelaca preuzme Specijalni sud za ratne zločine takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Preostali Srbi u Starom Grackom, članovi porodica, predstavnici Vlade Srbije, kosovskih i lokalnih institucija obeležili su godišnjicu stradanja Srba. Parastos u Starom Grackom služio je vladika raško-prizrenski Teodosije koji je pozvao sve Srbe na Kosovu i Metohiji da uprkos teškom vremenu ne napuštaju svoja imanja.

Premijerka Ana Brnabić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, što je njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice vlade. Na radnoj večeri sa predstavnicima Ist-Vest Instituta u Njujorku, premijerka je rekla da je Srbija lider u privlačenju direktnih stranih investicija, jer je u prvih pet meseci ove godine, neto priliv tih investicija bio veći od 1,1 milijarde evra, što je 15,8 odsto više nego u istom periodu lane. Prioriteti Vlade su, ističe, digitalizacija i obrazovanje. Premijerka će danas u Njujorku označiti kraj radnog dana Berze i sastati se sa predsednicom Njujorške berze, Stejsi Kaningam.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravi u zvaničnoj poseti Kini kao izaslanik predsednika Republike. Prvog dana, sa delegacijom je obišao dve fabrike namenske industrije koje se bave proizvodnjom i razvojem aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i sistema protiv-vazdušne odbrane. Saradnjom sa tim kompanijama Vojska Srbije bi, kaže Vulin, mogla da uhvati korak sa vremenom.

Fudbaleri Crvene zvezde, ukoliko eliminšu litvansku Suduvu, igraće sa boljim iz duela između poljske Legije i slovačkog Spartaka iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu. Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija igraće se 7. i 8. avgusta, a revanši su i 14. avgusta.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво