Kojekuda, repriza

U slavu starih splavara, koji su rekom Drinom prevozili građu, u julu svake godine, tačnije svakog trećeg četvrtka u julu, održava se "Drinska regata".

Prvobitno je organizovana u znak sećanja na pomenute splavare sa Drine, koji su dolaskom modernih vremena i novih načina prevoženja tereta izgubili svoji posao i, nakon izgradnje hidroelektrane, morali da se povuku. Ali vremenom se Drinska regata pretvorila u trodnevnu sportsku, kulinarsku i ekološku manifestaciju.

Tada rekom zaplovi stotine, što pravih splavova od tarskih četinara, što čamaca i raznoraznih originalnih plovila sa više hiljada učesnika, ali i plutajući šank, a takođe i splav sa roštiljem i trubači na vodi.

Kažu, potrebno je doći samo prvi put. Posle niko i ne pomislja da propusti ijednu Regatu, što nas dovodi do zaključka da je učesnika iz godine u godinu sve više. Ispravan zaključak - dolaze čitave porodice, komšije, rođaci...  

Šarolika skupina više hiljada ljudi u ta tri dana uživa u uzbudljivoj lepotici Drini, koja sva pršti od cike i veselja. Baš to je naša Kojekuda priča, a pričaju je, opet, Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić.

Radio Beograd 1, 09.05

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи