Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić i predsednik egipatskog parlamenta Ali Abdel El Ahmed razgovarali su o odnosima dve zemlje, situaciji u regionu i globalnim pitanjima.Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa. Nada se da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama. Gost iz Egipta ističe da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodaje da ta zemlja ima dobre gradjevinske kompanije koje rade širom sveta. Nada se da će uskoro biti prisutne i na srpskom tržištu. Predsednik egipatskog parlamenta razgovarao je jutros i sa predsednicom Narodne Skupštine Majom Gojković, a potom se obratio i poslanicima.

Razgovori u Briselu su bili teški, ali moramo biti svesni posledica eventualnog nepostizanja dogovora, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je za RTS rekao da, šta god da u pregovorima dobijemo, biće više od onoga što imamo sada. Nikome, ukazuje Đurić, ni predsedniku ni vladi ne pada na pamet da prihvata nešto što ne bi zadovoljilo interese Srbije i Srba u pokrajini. Prema njegovim rečima, Srbija kuca na sva vrata kako bi dobila podršku za najbolje rešenje.

U Turskoj je ukinuto vanredno stanje uvedeno pre dve godine posle pokušaja državnog udara. Do sada je produžavano na tri meseca. Odluka je doneta nekoliko nedelja pošto je predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio novi predsednički mandat, sa mnogo većim ovlašćenjima. U protekle dve godine više desetina hiljada ljudi različitih profesija je uhapšeno ili otpušteno s posla.

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda odobrio je Srbiji novi program saradnje za period od 30 meseci, koji je savetodavnog karaktera i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava, saopštila je Narodna banka Srbije. Novi program saradnje, uz podršku Instrumenta za koordinaciju predstavlja kontinuitet sa stendbaj aranžmanom iz predostrožnosti, koji je Srbija uspešno završila u februaru ove godine.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи