Talasanje - Šetnja

Najnovije istraživanje u SAD pokazalo je da 97 odsto ljudi pere ruke pogrešno, što je problem koji može dovesti do širenja bakterija na druge predmete, a onda i druge osobe. Naša gošća, dr Branka Lazić, načelnica službe opšte medicine DZ Stari grad govoriće o higijeni kao značajnom faktoru dobrog zdravlja.

Nova knjiga za decu Vesne Aleksić, „Sazvežđe violina", povod je za razgovor sa autorkom o dečijoj književnosti i o koristi čitanja za život.

Najavljeno smanjenje poreza na zarade je pomoć za privredu, a može da se odrazi i na rast plata, smatraju stručnjaci. O tome razgovaramo sa profesorom Ekonomskog fakulteta Sašom Ranđelovićem.

Čućete koje će projekte realizovati dobitnici sredstava koje je juče dodelilo Ministarstvo životne sredine. Zaštita ptica, proizvodnja organskih sredstava za higijenu, edukacija mladih, samo su neki od njih.

U okviru Evropske godine kulturnog nasleđa, u EU info-centru u Beogradu otvorena je prva izložba selfija u Srbiji na temu evropske kulturne baštine. Konkurs je deo kampanje koju organizuju beogradski EU info-centar i EU info-kutak iz Novog Sada i Niša, kako bi promovisali mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво