Novosti dana

U Briselu je održana još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine. Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini najpre se odvojeno sastala sa delegacijama Beograda i Prištine, a potom je usledio trilateralni sastanak Mogerinijeve sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem. Taj sastanak je trajao neuobičajeno kratko. Predsednik Vučić ocenio je da su današnji razgovori bili veoma složeni i da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

Vlada Srbije raspisala je tender za izbor strateškog investitora za Rudarsko topioničarski basen Bor. Vlada traži strateškog partnera koji dokapitalizacijom od 350 miliona američkih dolara može postati vlasnik udela u RTB-u. Zainteresovani strateški patneri mogu da se jave do 20-og avgusta. Interesovanje je do sada pokazalo 11 kompanija iz Rusije, Kine, Kanade, Turske i Kazahstana.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu u Helsinkiju dobro slagao i da će "uslediti veliki rezultati". Dva dana posle susreta, Tramp je na Tviteru napisao da su se mnogima dopale njegove izjave na pres konferenciji. On je juče pokušao da smiri kritičare u Americi, koji su mu zamerili što Putina nije pozvao na odgovornost zbog mešanja u američke izbore pre dve godine. Tramp je objasnio da se "pogrešno izrazio" na zajedničkoj konferenciji u Helsinkiju.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво