Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u Parizu na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona. Tokom radne posete, Vučić i Makron razgovaraće o  bilateralnim odnosima , naročito ekonomskoj saradnji, o evrointegracijama Srbije, situaciji u regionu i dijalogu između Beograda i Prištine.Stručnjaci ocenjuju da je Francuska važno tržište za našu zemlju, ali i sve značajniji investitor, na sedmom mestu po ulaganjima. U Srbiji posluje više od 100 francuskih kompanija. Zainteresovane su za saobraćaj, energetiku, ekologiju ali sve više i za prehrambenu industriju.

Dan posle istorijskog samita Rusije i Amerike u Finskoj, ključni članovi Kongresa, i demokrate i republiknci oštro kritikuju Trampove izjave nazivajući ih sramotnim. Istovremeno, Putin je u intervjuu ruskoj televiziji rekao da su  razgovori s Trampom bili sadržajniji nego što je očekivao i da protekli  u partnerskoj atmosferi.

Vlada Srbije obezbedila je 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama u maju i junu ove godine. Reč je o opštinama u kojima je bila proglašena vanredna situacija i u kojima je potrebno hitno obnoviti oštećene škole i bolnice. Za obnovu komunalne infrastrukture, mostova, puteva drugog reda i sanaciju klizišta na pojedinim putnim pravcima obezbeđeno je milijardu 650 miliona i 500 hiljada dinara.

Srpska pravoslavna crkva i podvorje Ruske crkve u Beogradu obeležavaju stogodišnjicu smrti carske porodice Romanov. Patrijarh Irinej služio je liturgiju u ruskoj Crkvi na Tašmajdanu.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa. Meč na stadionu Rajko Mitić počinje u 20 časova i 30 minuta.

Urednik i voditelj emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво