Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da ćemo, i pored izjava pojedinih nekadašnjih bošnjačkih ratnih vođa, uspeti da sačuvamo mir, stabilnost i da će svim građanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, budućnost biti mir, a ne sukobi i ratovi. Vučić je, nakon razgovara sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu, rekao da mu je sagovornik preneo zabrinutost. Naveo je kako je sa Dodikom, sa kojim je imao sadržajne razgovore o svim oblicima saradnje Srbije i Republike Srpske, razgovarao pre svega o infrastrukturnim pitanjima povezivanja Srbije i Srpske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Vučić je takođe istakao da ne haje mnogo za izjave Albanaca sa juga Srbije, ali da ga brine opsesija Prištine severom Kosova. Istakao je kako je važno da se pronađe rešenje. Milorad Dodik je ponovio da je Srpska opredeljena za mir, ali da neće dozvoliti napade. Pretnje Nasera Orića samo ojačavaju uverenje da Republika Srpska mora da se brani svim raspoloživim sredstvima, istakao je Dodik.

Samit američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, biće održan sutra u finskoj Predsedničkoj palati u Helsinkiju. Lideri dve super sile imaju mnogo tema za razgovor - situacija na Bliskom istoku, pre svega Sirija, ali i uloga Irana, zatim Ukrajina, a tu su i zapadne sankcije Rusiji uvedene nakon aneksije Krima, kao i navodno rusko mešanje u američke izbore. U Helsinkiju će razgovarati i šefovi diplomatije dve zemlje - Sergej Lavrov i Majk Pompeo.

Sportska hala u Mionici, najmodernija u Zapadnoj Srbiji, otvorena je posle 25 godina. Ukupna površina hale je dve hiljade 900 metara kvadratnih, a maksimalni kapacitet je oko dve hiljade 800 ljudi. Vrednost radova je oko 113 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo 44 miliona dinara, a ostatak opština Mionica. Predsednik Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao otvaranju najavio je nova ulaganja i nove investicije, kako bi se investitori doveli u svaki deo Srbije.

Promenljivo vreme sa dosta padavina smanjilo je ponudu a podiglo cene domaćeg sezonskog voća i povrća. Cene su se najviše menjale na pijacama, dok su nešto uzdržaniji bili veliki trgovinski lanci koji se i sami bave poljoprivrednom proizvodnjom ili se tom robom snabdevaju iz uvoza. Poznavaoci prilika na našem tržištu za sada ne očekuju poskupljenje hleba.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво