Talasanje - Šetnja

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je neumereno igranje video igrica bolešću zavisnosti. Radi se o poremećaju, koji karakteriše, pre svega, davanje prioriteta igri nad ostalim segmentima života. U Južnoj Koreji, gde je zavisnost od interneta postala veliki problem, 2011. godine, otvorena je prva bolnica za odvikavanje od interneta i video-igrica. Kakva je situacija kod nas? Koliko je zavisnika od video igrica? Kako im pomoći? Kome da se obrate za lečenje? Naš gost je prim. dr Ivica Mladenović, specijalista psihijatrije u Institutu za mentalno zdravlje.

Beograd je od 16. jula domaćin Evropskog takmičenja najboljih učeničkih kompanija. Očekuje se dolazak oko 500 gostiju iz čitave Evrope, a u takmičarskom delu učestvuje 39 timova. Sa Svetlanom Kisić Zajčenko, predsednicom Upravnog odbora Dostignuća mladih, organizatorom takmičenja, razgovara Zorka Đukanović.

Početak leta doneo nam je manje Sunca, više kiše, bujične potoke i poplave. U Londonu, odvano nije bilo toliko sunčanih dana u nizu, dok je u Japanu mnogo ljudi ugroženo poplavama. O promenama klime, govori naš gost docent Fizičkog fakulteta dr Vladimir Đurđević, klimatolog.

Brojni evropski biciklistički turoperatori u svoje rute obavezno uvrste i Srbiju. Kroz našu zemlju prolazi Dunavska biciklistička ruta, koja nosi oznaku Euro Velo 6. Postoji još biciklističkih trasa. O rekreativnom turizmu razgovaramo sa Ljiljanom Čerović iz Turističke organizacije Srbije.

Atmosferu prvog dana Exit festivala prenosi Katarina Epštajn, koja se nalazi na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво