Noćni program - Među svetovima svet

Gost emisije biće dr Oliver Vidojević, dečiji psihijatar i psihoanalitičar sa Klinike za decu i mlade Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu. Razlog zbog koga smo ga pozvali je pojava o kojoj se u zadnje vreme mnogo govori, a to je sindrom otuđenosti dece od roditelja.

Kada se ima na umu da se svaki treći brak okončava razvodom u kome se roditelji najčešće ponašaju kao zaraćene strane koje ne biraju sredstva kako bi povredili i kaznili dojučerašnjeg partnera, onda je jedan oblik detetovog opstanka zauzimanje strane u ovom ratu i otuđenje od one druge strane, onog drugog roditelja. Da li je ovaj sindrom karakterističan samo za „loše razvode" ili se javlja i u potpunim porodicama? Koji su znaci koji ga karakterišu i kako se on odražava na detetov pihološki rast i razvoj? I, najzad, dr Vidojević će nam pojasniti i kako se može pomoći ovoj deci.

U drugom satu naši slušaoci imaju mogućnost da se direktno uključe u program putem telefonskih linija 011/322 50 99 i 011/322 52 99. Pretpostavljamo da će tema iz prvog sata možda probuditi neka bolna sećanja i razna lična iskustva, ali i konkretne predloge i komentare. Tu smo da vas pažljivo saslušamo i, ako treba, ponudimo neke nove mogućnosti.

Autor emisije je klinički psiholog Branka Kordić.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи