Sportski žurnal (Fudbaluška)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Naši reporteri Vlade Radičević i Milan Bigović napravili su seriju razgovora sa članovima našeg državnog tima. Njihovi sagovornici su selektor Mladen Krstajić i igrači Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić, Vladimir Stojković, Nenad Milenković, Nemanja Radonjić, Filip Kostić i Luka Milivojević.

Na Mundijalu se danas igraju četiri utakmice, dve od 16, dve od 20 časova, uz prenose na oba televizijska kanala RTS-a i na multimedijalnoj platformi RTS planeta. U popodnevnom terminu na programu su mečevi grupe H, sastaju se Japan i Poljska, odnosno Kolumbija i Senegal, uz napomenu da ovaj drugi meč sudi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić. U večernjem terminu igraju se utakmice grupe G, igraju Engleska i Belgija, kao i Panama i Tunis.

Definitivno je poznato da ćemo u Rusiji dobiti novog svetskog prvaka, jer je branilac titule ispao iz daljeg takmičenja, Nemačka je zaustavljena u grupnoj fazi turnira. Saznaćemo šta još kaže govor statistike- do sada je postignuto osam autogolova i dosuđeno 23 jedanaesterca. Takmičenja u osmini finala počinju u subotu.

Srbija je i ovoga puta veoma uspešna na Mediteranskim igrama, koje se igraju u španskom gradu Taragona, medalja medalju stiže. Čućemo izjave  sportista koji su nas juče obradovali i doznati ko je od naših predstavnika danas na sceni.

Odbojkašice Srbije igraju finalni turnir Lige nacija u Nanđingu. Danas su poražene od Turske u taj- brejku, rezultatom 3-2, identičnim onom kojim su Turkinje juče izgubile od selekcije SAD, sa kojom naše devojke igraju sutra u 9 časova, po srednjoevropskom vremenu.

Čućemo i izveštaj iz Svilajnca, gde je u toku kamp za našu decu iz dijaspore, u okviru Krosa RTS-a.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво