Talasanje - Šetnja

Idemo na izložbe - u Studentskom kulturnom centru u okviru BELEF-a je izložba Jelene Milošević Jovanović, slikarke, dizajnera i ikonopisca. Njeni radovi izlagani su po svetu, a neki od njih su u kolekcijama Princa Alberta od Monaka, Nelsona Mendele, porodice Klinton...

U Konaku Kneginje Milice u toku je izložba "Vladarke i supruge" koja nam donosi priču o životu kneginje Ljubice Obrenović, udate za kneza Miloša, kneginje Julije Obrenović, supruge kneza Mihaila, kneginje, a potom i kraljice Natalije Obrenović, supruge kralja Milana, kao i kraljice Drage, udate za kralja Aleksandra.

Od vladarki iz doma Karađorđevića izložbom su predstavljene Persida Karađorđević, žena kneza Aleksandra i jedina jugoslovenska kraljica, Marija, supruga kralja Aleksandra Karađorđevića. Kneginja Zorka, žena Petra I Karađorđevića i ćerka crnogorskog kralja Nikole Petrovića, nije obuhvaćena izložbom, s obzirom da je preminula 1890, četrnaest godina pre nego što je njen suprug postao kralj Srbije. O izložbi govore kustoskinje Angelina Banković i Milena Andrejević.

Autor i voditelj-  Dubravka Marković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво