Vreme sporta i razonode

Silna mundijalska dešavanja danas ćemo ulepšati gostovanjem u našem porodičnom magazinu Jelene Polić, mlade i šarmantne dame, koja je na mnogo načina vezana za fudbalsku `bubamaru`.Uspešno se bavi arbitražom na terenima širom Srbije, u isto vreme je i potpredsednik fudbalskog kluba Rad, kao i osnivač njegove ženske sekcije. Jelena će, iz svog ugla, ocenjivati suđenje na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali i kvaltet prikazanog fudbala, budući da je sve do nedavno i aktivno igrala fudbal u klubovima Obilić i Rad. Kako je prihvataju muškarci kada pokaže prstom na belu tačku ili isključi nekoga, da li su pažljiviji prema njoj upravo zbog toga što je dama ili je zagledaju u čudu, kako komunicira i ostvaruje kontakt sa igračima za vreme trajanja važnih utakmica, da li i njoj dobacuju navijači, onako kako to čine muškim sudijama - tek su neke  od tema našeg današnjeg razgovora u studiju Radio Beograda 1.

Prvo zlato našoj državi na 18. Mediteranskim igrama koje se održavaju u španskom gradu Taragona u periodu od 22. juna do 1. jula,  donela je Jelena Milivojčević iz Obrenovca u karateu, u kategoriji do 50 kg pobedom nad Aišom Sajah iz Maroka. Jelena je počela  da trenira u obrenovačkom KK "Palež", zatim je karijeru nastavila u KK "Rakovica", a potom je prešla u Karate klub Mladenovac, gde i danas trenira. Mlada karatistkinja  nastupala je za sve selekcije reprezentacije Srbije i može da se pohvali velikim brojem medalja. 

Novosađanin Zoran Radisavljević postao je prvak Hrvatske u enigmatici, to je prvi put da je neko iz Srbije ostvario, pa su i tamošnji mediji poklonili pažnju njegovom trijumfu. Zoran je naš današnji gost, preneće nam utiske i najaviti kompletno predstavljanje svog opusa 2. jula u Gradskoj bibiloteci u srpskoj Atini.

Tokom leta se, širom Srbije, održava veliki broj turističko- kulturno- sportskih manifestacija, koje najavljujemo s zadovoljstvom. U Kraljevu  se sutra dešava `Veseli spust`, u organizaciji kajakaškog kluba `Ibar`. Leposavić i Raška, takođe na Ibru, 7. i 8. jjula, domaćini su splavarenja pod nazivom `Spust bez granica`. Pred nama je i `Vlasinsko leto`, od 5. do 8. jula, koje podrazumeva regatu, triatlon, ribolov. U Priboju se, od 4. do 8. jula održavaju tradicionalne MOSI - Međuopštinske omladinske sportske igre, za koje po pravilu uvek vlada izuzetno interesovanje.

U Inđiji 1.jula počinje manifestacija `Scena fest`. U Kikindi se istog dana održava Međunarodni simpozijum skulpture od terakote `Tera`. U etno- selu `Mačkov kamen` kraj Krupnja, takođe sutra, dešavaju se `Dani međaša`. U Novom Sadu aktuelan je `Brod teatar ,a u Brusu smotra narodnog stvaralaštva `Kopaoničko metođe`, slava svih ljudi koji žive na njemu i u njegovom podnožju. U Apatinu, na Dunavu, od 5. do 8. jula- `Apatinske ribarske večeri`, uz tradicionalni kotlić, riblji paprikaš i bogat zabavni program.

Susreti `Sveti Jovan Biljober` sastavni su deo turističke ponude Sokobanje, ove godine održavaju se od 4. do 7. jula. Međunarodni festival folklora `Belgrade award 2018` dešava se od 3. do 9. jula u glavnom gradu. `Dani višnje` zakazani su za preksutra u Prokuplju. Karnevalska atmosfera odisaće gradom na Veternici od 4. do 7. jula, kada će se u Leskovcu okupiti mažoretkinje i neki veseli svet sa svih strana, u gradu tekstila, roštilja i paprike.

`Bašta fest` održaće se od 5. do 8.jula podno lepe, zelene Tare, u Bajinoj bašti. Međunarodni muzički festival mladih `Tin` zakazan je za 6. i 7. jul u Donjem Milanovcu. Ivanjdanski dani biće obeleži istoimenom priredbom u jednom od najvećih srpskih sela, Badovincima kraj Bogatića. Srbobran, Turija i Nadalj obeležiće Petrovdanske dane manifestacijom `Tambura fest`. U selu Pecka kod Osečine, 7. jula održava se interesantna manifestacija , skup folklornih društava Srbije i Bosne i Hercegovine, pd nazivom `Dve obale, jedna Drina`. U selu Žitkovica kod kod Golupca, 7. jula započinje Festival vlaških igara, dok će se u selu Marovac, kraj Medveđe, istog dana održati tradicionalna kosidba.

U Svilajncu se danas završava kamp dece iz dijspore, održan kao deo Krosa RTS-a. U Biblioteci grada Pančeva sinoć je premijerno prikazan film Dušana Milojkova, koji putuje po svetu biciklom, beleži i- snima. Dvadeset sedmi Beogradski letnji festival uveliko je u toku, direktor BELEF-a Aleksandar Ilić najavljuje večerašnji koncert `Nevernih beba` u bašti Studentskog kulturnog centra, kao i program za narednih sedam dana. Strip junak Zagor našao je svoje mesto i u Narodnom muzeju Zrenjanina, izložba „Zagor iz našeg sokaka" u kojoj je `duh iz Darkvuda` u centru pažnje u toku je u gradu na Begeju.
 

Ni ove subote neće izostati predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. koji se tokom letnje sezone uglavnom javlja sa gastronomskih manifestacija širom Srbije i preporučuje nam jela iz gradova i krajeva u kojima se one održavaju. Tu su i brojne aktuelnosti iz sveta sporta, kulture, umetničkog i javnog života, po oprobanom principu- od svega po malo, za svakoga po nešto.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи