U središtu pažnje

Tri godine pošto je ovim prostorom više od milion izbeglica stiglo na teritoriju Evropske unije, Zapadni Balkan ponovo je na udaru migrantske krize, upozorili su čelni ljudi Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne organizacije za migracije. Prema izveštajima MKCK-a, od početka 2018. više od 5.600 migranata ušlo je u Evropu preko Grčke i stiglo do Bosne i Hercegovine. Kako sprečiti ileglane migracije na Balkanu? Hoće li se ponoviti 2015-ta godina? Kako se Srbija sprema za novi talas? Ima li Evropa plan i gde će se nalaziti prihvatni centri za migrante?

Gost u studiju je pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov. U razgovor se uključuje naš stalni dopisnik iz Strazbura Nataša Jokić, koja je razgovarala sa bivšom grčkom ministarskom za migracije Anastasijom Kristodulopululom i dopisnik RTS-a iz Nemačke Nenad Radičević. Čućemo i analitičara iz Sarajeva Almira Terzića.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Kostadinović.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]