U središtu pažnje

Tri godine pošto je ovim prostorom više od milion izbeglica stiglo na teritoriju Evropske unije, Zapadni Balkan ponovo je na udaru migrantske krize, upozorili su čelni ljudi Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne organizacije za migracije. Prema izveštajima MKCK-a, od početka 2018. više od 5.600 migranata ušlo je u Evropu preko Grčke i stiglo do Bosne i Hercegovine. Kako sprečiti ileglane migracije na Balkanu? Hoće li se ponoviti 2015-ta godina? Kako se Srbija sprema za novi talas? Ima li Evropa plan i gde će se nalaziti prihvatni centri za migrante?

Gost u studiju je pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov. U razgovor se uključuje naš stalni dopisnik iz Strazbura Nataša Jokić, koja je razgovarala sa bivšom grčkom ministarskom za migracije Anastasijom Kristodulopululom i dopisnik RTS-a iz Nemačke Nenad Radičević. Čućemo i analitičara iz Sarajeva Almira Terzića.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Kostadinović.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво