Novosti dana

Na poziv šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, u Briselu se na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači. Prema najavama iz Evropske unije, oni će razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i razmotriće postojeće sporazume. Razgovori bi trebalo da počnu oko 14 časova i 30 minuta. Najpre će biti održani bilateralni razgovori sa Mogerinijevom, a potom i trilateralni sastanak.

U Briselu i vanredni sastanak dela članica Evropske unije posvećen pronalaženju evropskog rešenja za izbegličko pitanje. Sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom sastaće se lideri sedam država. Oni će razgovarati o ilegalnoj migraciji, jačanju "Dablinskog sporazuma" i ulozi Fronteksa. Sastanku će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i šefovi država i vlada Italije, Francuske, Španije, Grčke, Bugarske, i Austrije.

U Turskoj se održavaju vanredni predsednički i parlamentarni izbori. Pravo glasa ima 56 miliona građana. To su prvi izbori, koji se održavaju u vanrednom stanju, uvedenom u toj zemlji posle pokušaja državnog udara, u julu 2016-te godine. U trci za predsednika je šest kandidata, a glavni favorit je aktuelni šef države Redžep Tajip Erdogan, koji je bezmalo 16 godina pobeđivao na svim izborima na kojima je učestvovao.

Beogradska filharmonija organizuje novi muzički "Piknik pod zvezdama", kod beogradskog Ušća, večeras u 20 časova i 30 minuta. Na istoj lokaciji kao i prošle godine, u novobeogradskom bloku 13, Filharmonija ponovo poklanja koncert na otvorenom i priprema audio-vizuelni spektakl - HA-DE Odiseju.

FIFA je pokrenula istragu protiv švajcarskih reprezentativaca, Granita Džake i Džerdana Šaćirija zbog provokativne proslave golova protiv Srbije, ali i protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog uvredljivih i političkih poruka srpskih navijača. Preliminarna istraga otvorena je i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića zbog kako se navodi, njegovih izjava posle meča.
Na Mundijalu u Rusiji, u 14 časova igraju Engleska i Panama. U 17 časova sastaće se Japan i Senegal, a u 20 časova Poljska i Kolumbija.

Novak Đoković igraće u finalu teniskog turnira u londonskom Kvinsu protiv Hrvata Marina Čilića. Meč počinje u 15 časova i 30 minuta. Đokoviću je to prvo finale posle pauze zbog povrede.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво