Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će u nedelju, na nastavku dijaloga sa Prištinom biti teško, ali da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod i zalagati se za kompromis. Predsednik Vučić je u Dimitrovgradu rekao da dijalog sa Prištinom predstavlja priliku da se čuje pozicija Beograda.

Predsednik Srbije i njegov bugarski kolega Rumen Radev razgovarali su u Dimitrovgradu sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, a Vučić je posle sastanka poručio da Bugari u Srbiji treba da se ponose bugarskim imenom i svojim korenima, a da vole i poštuju svoju državu Srbiju.

U Nišu je u toku sednica Skupštine grada na kojoj se odlučuje o ustupanju Aerodroma Konstantin Veliki Republici. Gradonačelnik Darko Bulatović rekao je da očekuje da će biti doneta odluka u interesu gradjana i Aerodroma, a ne u intresu političkih organizacija te da će Aerodrom biti prenet u vlasništvo i na upravljanje Republici jer, kaže, grad nema novca za razvoj aerodroma, a od Vlade Srbije dobio je uveravanja o novom investicionom ciklusu. Sa druge strane opozicija ističe da bi takva odluka bila štetna za grad te da Republika može da ulaže sredstva za razvoj aerodroma i ukoliko on ostane u vlasništvu grada. Prenošenju vlasničkih prava niškog aerdroma na republiku protivi se i jedan broj gradjana Niša okupljenih oko incijative "Ne damo aerodrom" koja je jutros organizovala protest ispred niškog parlamenta.

Danas stupaju na snagu trgovinske kontramere Evropske unije, kao odgovor na odluku Vašingtona da uvede carine na uvoz aluminijuma i čelika iz Evrope. Odgovor podrazumeva tarife za američke proizvode u vrednosti oko 2,8 milijardi evra.

U Kombank dvorani će u 20 časova biti otvoren 27-mi Beogradski letnji festival, pod sloganom U SRCU BELEF. Svečanom otvaranju prethodiće performans na platou, u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru. Belef će otvoriti gradonačelnik Zoran Radojičić. Do 15-tog jula između ostalih nastupiće Lena Kovačević, Ortodoks Kelts, Neverne Bebe, Hor Kolibri, Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи