Uhvati dan

06:30 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:05 Srpski na srpskom, 08:15 Gost jutra 08:50 Kamenčići u cipeli

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Osim sunčanice, beračima malina ne prete ozbiljne povrede na radu. U nekim drugim sezonskim poslovima neophodan je veći oprez, ponekad čak i zaštitna oprema. Lekari posebno upozoravaju one koji zarađuju branjem višanja i trešanja kao i drvoseče kojima kreće sezona u šumi. Temom zaštite sezonskih radnika bavio se kolega Predrag Stojković.

Do kraja avgusta treba da budu raspisani izbori za izbor nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Krajnji rok za održavanje izbora je 4. novembar, kada će pripadnici nacionalnih manjina birati 21 nacionalni savet. Više detalja čućemo od Gordane Nešović.

Opština Sokobanja danas proslavlja svoj dan. Taj dan obeležava se svečanom sednicom Skupštine opštine Sokobanja koju prati kulturno-umetnički program i druge prigodne manifestacije. Kakav je program obeležavanja dana Opštine i kakva je posećenost te banje razgovaramo sa direktorom Turističke organizacije Sokobanja, Ljubinkom Milenkovićem.

U Beogradu u nedelju počinje 18. međunarodni festival „Dani orgulja - Dies Organorum". O tom festivalu razgovaramo sa predstavnikom organizatora, Damjanom Njegić. 

Povodom Svetskog dana muzike, Etnografski muzej u Beogradu organizuje koncert posvećen tradicionalnim instrumentima. O tome šta su duduk, goč i dvogrle svirale razgovaramo sa kustosom Etnografskog muzeja, Miroslavom Mitrovićem. 

Sa vama - Marko Milojević. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво