Novosti dana

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović održao je sednicu Koordinacionog tima za usmeravanje i usklađivanje svih aktivnosti vezanih za utvrđivanje obima i visine štete nastale kao posledice elementarne nepogode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je podsekretarku Ujedinjenih nacija i izvršnu direktorku Kancelarije UN za projektne usluge Gretu Faremo, sa kojom je razgovarao o pomoći te Kancelarije konkretnim razvojnim projektima u Srbiji. Aleksandar Vučić je naglasio da je stručna podrška UNOPS-a u realizaciji tih projekata od značaja za sveobuhvatne reforme u Srbiji, kao i proces evropskih integracija, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Danas je održano trodnevno polaganje završnog ispita za buduće srednjoškolce. Đaci su najpre polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra će iz matematike, pa kombinovani test. Osmaci su od 9 do 11 časova rešavali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Vlada Makedonije uputila je Sobranju predlog zakona o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom o imenu, saopšteno je posle sednice vlade, javlja "Makfaks". Na Prespanskom jezeru zvaničnici iz Skoplja i Atine su u nedelju potpisali dogovor koji predviđa rešavanje dugogodišnjeg spora oko imena bivše jugoslovenske republike, prema kojem bi se ona zvala Republika Severna Makedonija. Vlada Republike Makedonije razmatrala je danas i usvojila predlog zakona o ratifikaciji konačnog dogovora za rešavanje razlika kako je navedeno u rezolucijama Saveta bezbednosti UN, prestanak privremenog sporazuma iz 1995. godine i uspostavljanje strateškog partnerstva između strana po predlogu Ministarstva spoljnih poslova, navodi se u saopštenju vlade.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво