Sportski spomenar

Za nekoliko dana u Rusiji će početi Svetsko prvenstvo na kom će igrati i naši fudbaleri. U Sportskom spomenaru gosti su bili mnogi akteri dosadašnjih Mondijala. Iz njihovih sećanja pripremili smo svojevrsno podsećanje na učešća jugoslovenskih fudbalera na nekim od posleratnih šampionata.

Bićete u prilici da čujete kakav je peh zadesio legendarnog Rajka Mitića pred sam meč sa domaćinom Brazilom na čuvenoj "Marakani" 1950. Sačuvali smo tonski zapis sećanja legendarnog golgetera Todora Toze Veselinovića, kao i prenosa našeg reportera Radivoja Markovića sa utakmice Jugoslavija-Paragvaj na Šampionatu u Švedskoj 1958.

Iz priča Milutina Šoškića, Milana Galića, Vladice Kovačevića i Dragoslava Šekularca, saznaćete zbog čega nije ostvaren i bolji plasman od četvrtog mesta na Mondijalu u Čileu 1962.

Insertima iz prenosa utakmica sa Grčkom i Španijom, kao i kazivanjima Stanislava Karasija, Josipa Katalinskog, Jovana Aćimovića i Ilije Petkovića, podsetićemo vas i na nezaboravne utakmice sa Grčkom i Španijom, u kvalifikacijama i kasnijim zbivanjima na prvenstvu u Nemačkoj. O događanjima na šampionatu u Španiji 1978. govoriće golman Dragan Pantelić.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.  

Naslovna strana: Dragan Džajić na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 1974.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи