Novinarenje

Institucionalna drama u Italiji je na svim naslovnim stranama evropskih novina. Italijanski predsednik Serđo Matarela ni po koju cenu nije hteo da pristane na izbor ministra ekonomije, Paola Savone, koga su predložili krajnje desničarska Liga i Pokret pet zvezdica, jer bi to za njega bio početak izlaska Italije iz Evrozone.

Italijanski levičarski list Republica na naslovnoj strani prenosi izjave lidera pobedničke desničarske i antiimigrantske koalicije, Luiđija di Maje i Matea Salvinija: Pristanite na naš uslov ili krećemo na Rim, a predsednik je izričit: Ne dam glas onome ko se protivi Evru!

U nastavku emisije:

Španski finansijski list Ekspansion bavi se penzijama, odnosno investicijama na američki način, pa donosi tekst o tome kako se ulaganje u penzione fondove isplati posle pet decenija, i to pod naslovom Najbolji penzioni plan u poslednjoj deceniji prati savete američkog multimilionera, dilera investicionim fondovima, Vorena Bafeta.
Onlajn magazin Kriptonjuz piše da je najnoviji hobi vlasnika kriptovaluta da "troluju" Vorena Bafeta, koji se protivi digitalnom novcu, i koji je bitkoin nazvao "otrovom za pacove na kvadrat".

Nezavisni globalni medijski magazin Prodžekt Sindikejt piše da je neverovatna volatilnost Bitkoina, ali i drugih kriptovaluta velika pretnja po međunarodni finansijski sistem, kao i svetski politički poredak.

Gost emisije je: Vladimir Radunović, stručnjak za sajber-bezbednost i direktor DiploFondacije.

Autor: Tatjana Gajović 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара