Novosti dana

Centralnom proslavom u podne, ispred Narodne skupštine, policija je proslavila svoj dan. Obeležavanje Dana policije i Ministarstva unutrašnjih poslova počelo je svečanim defileom čete konjanika policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihajlovu ulicu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pripadnici MUP-a ti koji štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost i omogućavaju napredak, štite zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, našu decu i budućnost, a ne vlast ili upravu.
Vučić je rekao da će učiniti sve da policija dobije priznanje kakvo zaslužuje i da dobije tu podršku i kroz veće plate.

Kosovske vlasti prestale su sa nezakonitim radovima na putu u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani. Eparhija raško-prizrenska je na Tviteru saopštila da su radovi blokirani zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa. "Nadamo se da će kosovske vlasti ubuduće poštovati svoje zakonodavstvo i međunarodne obaveze", navodi se u saopštenju. OEBS je pozdravio odluku o zaustavljanju radova i potvrdio da je teška mašinerija uklonjena iz zaštićene zone.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, gostujući na Radio Beogradu, da Srbija ne sme nikada da odustane od Briselskog sporazuma. Prištinska strana je taj sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, već su hteli da Srbi ispadnu zli jer neće da potpišu, rekao je ministar policije. "U prvom trenutku su znali da neće da ispune. Sada je lopta na terenu Evrope", istakao je Stefanović.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je na iznenadnom sastanku sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom da čvrsto želi da samit sa Sjedinjenim Državama, planiran za 12-ti jun u Singapuru, bude održan. To je bio drugi međukorejski samit u poslednja dva meseca, a Munov kabinet je objavio da su se dvojica lidera sastala radi razmene mišljenja kako bi se omogućio Kimov susret sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи