Novosti dana

Završne pripreme za centralnu ceremoniju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će biti održana sutra u 12 časova, na platou ispred Doma Narodne skupštine, su u toku, a policijski službenici i učesnici svečanosti privode kraju finalna uvežbavanja.

Pomoćnik komandanta žandarmerije Dragan Vasiljević pozvao je građane da dođu i zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova proslave Dan MUP-a. "Na platou ispred Narodne skupštine u 12 sati počinje centralna manifestacija, a pre toga u Pionirskom parku građani će moći da prisustvuju taktičko-tehničkom zboru u kome ćemo predstaviti sve organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Vasiljević. U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u 9 i 30 u Knez Mihailovoj ulici biće održan tradicionalni svečani defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je novu operacionu salu na Odeljenju za hirurgiju Vojne bolnice u Nišu. Ovo je druga opreaciona sala opremljena najsavremenijom opremom koju dobija Vojna bolnica u ovoj godini. U okviru velike rekonstrukcije ove vojnozdravstvene ustanove, koja je usledila posle pedest godina, ministar Vulin je najavio i nova značajna ulaganja.

Izlazne ankete sa referenduma u Irskoj pokazuju da je 69 odsto građana glasalo ZA liberalizaciju jednog od najoštrijih zakona u svetu o abortusu. Premijer te zemlje Leo Varadkar, koji je podržao reforme, preko Tvitera je poručio da Irska piše novu stranicu istorije i naglasio da je to potvrda demokratije na delu.

Nekoliko sati nakon što je na snagu stupila opšta uredba Evropske unije o zaštiti podataka, podnete su žalbe protiv kompanija Fejsbuk, Gugl, Instagram i Vots ap. Te kompanije su optužene da svoje korisnike primoravaju da pristanu na određene oglase kako bi koristili njihove usluge, prenosi Bi-Bi-Si.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи