Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država odlučila da, zahvaljujući ekonomskim rezultatima i strpljenju penzionera, ukine Zakon o privremenom smanjivanju penzija donet 2014. Penzionerima koji primaju manje od 30.000 dinara penzije će biti veće od 10,4 do 13,3 odsto u odnosu na 2014, objasnio je Vučić. "Ako Vlada bude mogla da sa tim krene još od novembra, ja bih voleo da to krene još ove godine da ne čekamo sledeću godinu", istakao je Vučić. Predsednik Srbije je, nakon obilaska radova na izgradnji mosta preko Save i Kolubare kod Obrednovca na Koridoru 11, rekao da su on i premijerka Ana Brnabić imali "ne lake razgovore sa MMF-om" po pitanju Zakona.

Na Kruševačkom poligonu Ravnjak održana je završna petodnevna multinacionalna civilno-vojna vežba ,,Balkanski odgovor 2018". Pored Srbije učestvovali su i pripadnici vojske iz šest evropskih zemalja kao i organizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja. Vežbi je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na platou ispred zgrade SIV-a 3 na Novom Beogradu otkriveno je spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su poginuli na dužnosti. Premijerka Ana Brnabić je rekla da je bezbednost osnova za izgradnju jake i stabilne Srbije. Istakla je da će država dati sve  da policajcima obezbedi bolje uslove za rad, bolju opremu i veće plate. Ministar Stefanović je naglasio da je 508 pripadnika MUP-a stavilo živote drugih iznad svog, a da im se podizanjem spomenika odaje počast i poštovanje, što simbolično pokazuje jedinstvo ljudi u plavim uniformama sa narodom.

Agencija za privredne registre počela je da vraća novac koji su joj pravna lica pogrešno uplatila za naknade u 2015-toj godini. Zaključno sa današnjim danom, Agencija je na račune nekoliko hiljada preduzeća, koja su uplatila više novca nego što je bilo potrebno, isplatila oko 7 miliona dinara- a uskoro će vratiti i višak iz 2016, 2017. i ove godine.

U novoj hali sportova u Kraljevu počinje odbojkaška liga nacija. Reprezentacija Srbije otvoriće u 20 sati takmičenje protiv Brazila, a naredna dva dana rivali će joj biti Nemačka i Italija.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik emisije Irena Jelovac.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво