Novinarenje

Italija je posle više od dva meseca pregovora o vladi dobila mandatara. Manje poznati profesor prava iz Firence Đuzepe Konte predvodiće koaliciju antiimigrantske “Lige” i evroskeptičnog Pokreta "Pet zvezdica". Ko je budući premijer Italije i zašto u Briselu strahuju da bi upravo nova italijanska vlada mogla da uzdrma Evropsku uniju? Iz Rima javlja naš stalni dopisnik Marinela Ražnatović.

Dok se visoka politika razmatra u Rimu, u Kataniji se održava Treći forum Jadransko jonske strategije. Kolika je važnost strategije za Srbiju i koja je njena uloga, imajući u vidu da naša zemlja ne izlazi na more? Forum prati novinar Radija "S" Sandra Pekić.

U središtu pažnje svetskih medija i Severna Koreja. Očekuje se uništavanje poligona na kojem je Pjongjang izvodio nuklearne probe. Prvi put strani novinari imaju pristup uništavanje poligona. Koliko je to značajno za Pjongjang? Da li je to dovoljno za održavanje sastanka severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru? Gošća emisije je Ivona Lađevac iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

"Novinarenje" priprema i vodi Nevena Kostadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво