Novosti dana

U borbi za finale mastersa u Rimu Novak Đoković igra sa Špancem Rafaelom Nadalom. Biće to njihov 51-vi susret, prvi posle više od godinu dana. Meč počinje oko 15 časova.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da je pri njegovom ministarstvu pre nekoliko meseci formirano Koordinaciono telo sastavljeno od eksperata, koje bi trebalo da istraži posledice NATO bombardovanja po životnu sredinu. Trivan je, gostujući u Dnevniku ER-TE-ES-a, rekao da će to telo angažovati sve ono što je kapacitet Srbije kada je u pitanju istraga posledica bombardovanja i istakao da će se baviti ekspertskim pitanjima, a da komisija koju formira Skupština Srbije ima druge aspekte.

Makedonski premijer Zoran Zaev sazvao je u Skoplju sastanak sa šefovima poslaničkih grupa, na koji je, kako je najavljeno, pozvan i predsednik Đorđe Ivanov, da bi ih obvestio o detaljima razgovora sa grčkim kolegom, Aleksisom Ciprasom, u Sofiji, o mogućnostima rešenja višedecenijskog spora oko imena Makedonije, koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

U Londonu venčanje princa Harija i Megan Markl, koji su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Petnaesta Noć muzeja počinje u 17 sati i traje do jedan sat iza ponoći. Održaće se u 47 gradova i mesta Srbije, na više od 60 lokacija u Beogradu, sa više od 500 različitih sadržaja.
U godini u kojoj Televizija Srbije i Radio Beograd 2 obeležavaju 60 godina postojanja i aktivnog kulturnog delovanja na ovim prostorima posredstvom televizijske slike i radijske reči, RTS je za posetioce ovogodišnje Noći muzeja pripremio raznovrstan i zanimljiv program.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи