Srpski na srpskom

"Naša grupa postoji svega dve godine, za to vreme promenili smo četiri pevačice, sa ovom poslednjom nastupili smo i u jednom rijalitiju, publika zna sve naše hitove napamet i sada sviramo sve, sviramo stadione, hale, arene." - reče pre neki dan na televiziji vođa jedne grupe za koju nikad nisam čuo, valjda zato što ne gledam te rijalitije. Ali ako oni mogu da kažu kako sviraju hale, stadione i arene, onda i ja mogu da se pohvalim kako moje kolege i ja glumimo pozorišta i domove kulture, a ako bude zainteresovanih, što da ne - glumićemo i stadione...

Svira se u halama, na stadionima i u arenama, a bruka se u rijaliti programima. Rijaliti programi su nam ušli u kuće, u novine, u politiku, u kulturu, sve se svelo na jedan veliki rijaliti obračun. Rijaliti, kao naučno fantastična tuđica koja širi svoj uticaj i na one koji te programe ne gledaju, mogla bi da postane naša reč decenije, samo kad bismo znali kako se piše - realiti, rijaliti, rialiti ili izvorno, latinicom sa y na kraju.

Rijaliti programi - to su nastupi besa, nastupi prostakluka, nastupi primitivizma, bezobrazluka, laži, agresivnosti i egzibicionizma učesnika. Valjda zato za njih kažu da su "nastupili" u nekom rijalitiju.

Dramski umetnik - Feđa Stojanović

Autor i urednik  -  Mirjana Blažić

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се