Sportski spomenar

Gost je hokejaš Milenko Materni. Sve vreme je bio član Partizana za koji je tokom 14 sezona odigrao oko 350 utakmica. Na nekoliko mečeva bio je i reprezentativac Jugoslavije.

U emisiji će između ostalog govoriti: o najznačajnijim događajima i ličnostima ovog sporta od 50-ih do 70-ih godina prošlog veka. Kanađaninu O Nilu i njegovom značaju za razvoj ovog sporta u našoj zemlji. O utakmici u kojoj je akter bio i legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac.

Biće reči i o atmosferi na Tašmajdanu 60-ih kada je to bilo glavno mesto okupljanja mladih Beograđana. Šta je to švalersko klizanje? Kako je general Božidar Švarc uticao na izbor muzike emitovane tokom slobodnog klizanja na Tašmajdanu? Kako je dobio nadimak Miki Rubiroza, i ima li sličnosti između njega i istoimenog junaka kultne televizijske serije "Grlom u jagode". Govoriće i o svom dedi Milenku, jednom od prvih pedijatara u Srbiji.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво